Merhaba değerli misafir Balıkesir sohbet chat odaları’na hoş geldiniz. ChatFox.Org bünyesinde bulunan flash tabanlı Balıkesir sohbet chat odaları içerisinde özgürce sohbet edebilmeniz için elimizden geleni yapmaktayız.
Sohbet chat odaları içerisinde güzel vakit geçirebilmeniz için flash tabanlı Balıkesir sohbet chat odaları oluşturduk. Balıkesir sohbet chat odaları içerisinde hemşehrileriniz ile tanışıp, sohbet edebilir, oyunlar oynayabilir, radyo dinleyebilir ve yarışmalara katılabilirsiniz.
Balıkesir sohbet chat odaları tamamen ücretsiz olup sizlere ChatFox.Org tarafından sunulmuştur. ChatFox.Org yönetimi olarak siz değerli Balıkesir sohbet chat odaları misafirlerini en güzel şekilde ağırlamayı hedef edinmiş bulunuyoruz. Bu hedeflerimize ulaşabilmek için sürekli çalışıyor ve kendimizi geliştiriyoruz.
Balıkesir sohbet chat odaları’na direk web üzerinden bağlanmak için sağ üst köşedeki sohbet girişi kısmını tıklamanız yeterli olacaktır.
Balıkesir sohbet chat odalarımızda rahatça sohbet edebilmeniz için bilgisayarınızda flash programının yüklü olması gerekmektedir. Çünkü sohbet sistemimiz flash tabanlı çalışmaktadır. Eğer web üzerinden sohbet etmekten hoşlanmıyorsanız ChatFox.Org’un tamamen güvenli virüs taramasından geçirilmiş mirc scriptini sağ üst köşedeki “Türkçe Mirc Indir” linkine tıklayarak indirebilirsiniz.
ChatFox mirc scriptini indirip bilgisayarınıza kurduktan sonra Balıkesir sohbet chat odalarımıza rahat bir şekilde bağlanabilirsiniz. Bu şekilde güvenilir ve ücretsiz sohbet edip güzel vakit geçirebilirsiniz.
ChatFox.Org Yönetimi olarak siz değerli Balıkesir Sohbet kullanıcılarına iyi sohbetler dileriz.
BALIKESİR TARİHİ
Balıkesir, çok yönlü özelliklere sahip olması ve coğrafi konumu sebebiyle, tarih boyunca bir çok kavimlerin yerleşim bölgesi olmuştur.Bölgede bilinen yerleşim zamanı, Yortan kazılarında ortaya çıkan bilgilere göre, M.Ö. 3200 yıllarına, ilk tunç çağına uzanır.İvrindi çevresinde bulunan yerleşim yeri paleolitik çağdaş kalmadır.Havran bölgesinde yapılan araştırmalar, bilinmeyen en eski çağlara ışık tutmaktadır.Bu devirden sonra, Marmara ve Ege sahillerine yerleşen pelasg kolonileri ise M.Ö. 2000’lere dayanır.
Homeros destanlarında anlatılan Troya savaşlarında, Troyalıların yanında Mysialılarında bölgede yerleşmesiyle bölge Mizya (Mysiat) diye anılmaya başladı.Fakat Mizyalılar burada bağımsız devlet kuramamış ardından bölgeyi, ülkelerini kıyılara kadar genişleten Hitiler ele geçirmişlerdir.(M.Ö. 1660) Mysia Bölgesi Hititlerden sonra sırasıyla Friglerin, Lidyalıların, İranlıların, Büyük İskender’in, Bergama krallığının ve Romalıların egemenliği altına girmiştir.Helenistik çağda yörede pekçok şehir devleti kurulmuştur.Bunlardan bazıları günümüzde de antik isimlerini korumaktadır.
Adremyteion (Edremit), Pendoramus (Bandırma), Ertekta (Erdek) gibi.Mysia’daki şehir devletlerinin en önemlisi Kyzikos’tur.İlk çağlarda bütün bölge Perslerin istilasına uğramışsa da akıllı politika ve yerinde tedbirlerle Kyzikos Roma çağına kadar bağımsız ve imtiyazlı olarak önemini korumuştur.Bölge VII.yy’dan itibaren Müslümanlar tarafından tanınmaya başlandı.İstanbul’u iki defa kuşatan İslam Orduları Mysia’dan geçtiler.1071 Malazgirt zaferinden sonra Selçuklu Türkleri Anadolu’ya hakim olmaya başladılar.Batı Anadolu’da Bizans karşısında olan Selçuklu uç beylerinden birçoğu bağımsız beylikler kurdular.Bunlardan Kalemşah Beyin oğlu Karesi Bey’de Mysia ve dolaylarında Karesi Beyliğini kurarak Balıkesir’i kendisine merkez yaptı.Kısa zamanda Kyzikos ve Biga dışında Çanakkale Boğazına kadar bütün bölgeyi ele geçiren Karesi oğulları kurdukları donanma ile defalarca komşu beyliklerle birleşerek Trakya ve adalara akınlar yapmışlardır.Daha sonra Osmanlıların egemenliğine giren Karesi, merkezi Kütahya olan Anadolu beylerbeyliğine bağlı bir sancak merkezidir.
Karesi sancağı, Marmara kıyılarına yakın yerlerde doğu taraftaki bir kısım topraklar hariç, hemen hemen şimdiki il topraklarını kapsamaktaydı.Karesi emirleri Osmanlı devleti emrinde çalışmalara başladıktan sonra Rumeli’nin sethinde önemli görevler üstlendiler.Osmanlı döneminde Balıkesir ve çevresi sakin bir hayat sürdü.1862’den itibaren konar-göçer Yörük aşiretleri zorla bölgede iskana geçirildi.1878 sonunda gelen muhacırlar bölgede yeni köyler kurdular.İzmir’in işgalinin hemen ertesi 16 Mayıs 1919’da Balıkesir’de toplanan Redd-i İlhak cemiyeti silahlı direniş kararı aldı.
28-29 Mayıs 1919’da Ayvalık’a asker çıkaran işgal kuvvetleri karşısında sivil güçlerden oluşan bir ceple buldu.Kısa zamanda gelişen karşı hareketi sonucu Akhisar, Ayvalık, İvrindi ceplerinde düşmanın önünde 13 ay direnildi.30 Haziran 1920’de işgal edilen Balıkesir 6 Eylül 1922’de kurtuldu. Balıkesir Dolaylarında ilk defa adı geçen şehir Agiros (Achiraus) dur.Daha sonra İmparator Hadrianus burada bir şato yaptırdı.Burası Paleo Kastro (Eski Hisar) diye şöhret yaptı.Sonradan burada kurulan şehre, bu isimden bozma olarak “Balıkesir” dendiği bir çok tarihçilerce kabul edilir.
Bir söylentiye göre de bu havalinin “Balı-Kesir” denmiştir.Balıkesir adının, bölgeyi zapteden İranlı Devlet adamlarından Balı-Kisra’nın adından geldiğini veya Polikayseros’dan bozma olduğunu söyleyenler de vardır.Bazı tarih ve coğrafya kitaplarında Balıkesir’in yerinde “Balak Hisar” veya “Balık Hisar” yazılır.Türklerin Orta Asya’nın bir hatırası olarak, burada kurulan şehre Balık Hisar (Hisar Şehri) demiş olmaları akla gelebilir.Fakat bunu ispat etmek mümkün değildir.